Bakmania

14 Sep

Svenska mått

Dagens (Superfredagens!) bakäventyr blev lyckat efter att ha lagts ett x antal timmar på.

HAr idag lyckades baka någorlunda behagligt bröd och cinnamon rolls efter brödbaket, jag kände att om jag redan var igåpng kunde jag lika gärna fortsätta, plus mina fingrar skrek efter att få baka något efter veckors inaktivitet.
Något jag märkte med med amerikansk jäst var att den var väldigt olik att arbeta med än den i Sverige. Jag använde mig nu av Active Dry Yeast som ska på ett ungefär likna vår vanliga gulpaketerade jäst.
i brödet tillsatte jag förutom basingredienserna; Linfrön, havregryn och några andra fibrer. Brödet blev dock inte lika stort som jag tnkt mig då jag av misstag råkade avbryta jäsprocessen.

Vill passa på att tacka Oscars mamma som gav mig svenska bakmått när vi stod på flygplatsen tidiagre i sommar. Man kan inte tänka på allt och detta var något jag absolut inte tänkte på (jag tog dock med mig en slickepott, varför tänkte jag då inte på att ta med mig mina mått?).
Tack, det räddade mig och mitt bakmani. Det krävs tänk för att ställa om sig till helt nya mått (amerikanare måste vara speciella) och det är inte alltid det enklaste. Men eftersom jag fick med mig de olika måtten fungerar det utmärkt att använda sina egna svenska recept också även om dessa från början är översatta från amerikanska och sedan modifierade efter behag. Än en gång tack, dessa används flitigt och inte enbart av mig!

Har utöver bakmanit tränat två gånger idag, ABripperX imorse och sedan var jag en sväng på gymmet och fredagstränade där det fokuserades på armar och bröst samt kondition. Känns otroligt skönt att gymmet är öppet igen även fast det enbart är öppet under reducerad tid tills den 23 september. Jag har fortfarande ingen aning vad det är som de firar/sörjer/hyllar som gör att de har reducerade timmar under denna vecka, sommartiden är slut sedan en månad tillbaka vilket gör att det inte kan vara orsaken för denna tidsreducering. Jag tror nog att jag överlever.

Efter träningen lagades det middag, svampsoppa, och därefter började pluggandet som jag i detta nu även sitter och arbetar med. Global Studies är ett väldigt bredd ämne och jag ska typ läsa ett dussin artiklar/sectioner om hur globaliseringen utvecklats/utvecklas, hur ska jag hinna innan onsdag?
Blir någon timme till av studier innan John Blund kallar.

It is a flat world, after all” – Thomas Friedman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: