Big Sur (San Fran Part I)

10 Nov

We’ve been on the run
Driving in the sun
Looking out for #1
California here we come
Right back where we started from

Här kommer en summering av vårt besök till Big Sur och San Fransisco som jag ännu inte skrivit om. Har valt att dela upp resan i tre inlägg; Big Sur, Big Sur/San Fran och San Fransisco.

Resan till San Fran började direkt efter min SOC-lektion torsdagen den 26 september. Vi hoppade in i vår röda Mustang, inhandlade iskaffe från Starbucks och satte målet mot Highway 1, längst kusten upp mot Big Sur där vi skulle tillbringa en natt innan  färden mot San Fran skulle fortsatta.

   

    

Dagen började med skinande sol och varmt väder men under tiden vi åkte blev vädret sämre och sämre, moln dök upp och vinden blev kallare.
På vägen upp längs Highway 1 stannade vi till i Morro’s Bay för att fylla på energin, äta och röra på benen. Vi hamnade på ett ställe som hade sälar i vattnet, dessa varelser gav ifrån sig ett väldigt komiskt läte. Målet här var att hitta ett ställe att äta på vilket slutade med att vi hamnade på Rocca’s Surf Shack som ligger på 945 Embarcadero i Morro’s Bay. De serverade fishtacos (har velat äta det sedan jag kom till Cali!) och andra fiskrätter då Morro’s Bay tydligen är en fiskestad.

   

   

Vi beställde Fish Taco och Fish n’ chips. Det serverades nachochips i olika färger till deras Fish Taco och rätten var riktigt god! Har ju velat äta Fish Taco väldigt länge nu och blev väldigt nöjd när det faktiskt smakade gott och inte skummigt som man kanske kan tro. Våra Fish n’ Chips var också sjukt goda, inte fettigt eller sunkigt som det ibland kan vara utan riktigt fräscht med egengjorda potatiships.

   

   

   

Efter att fått i oss energi begav vi oss längs Highway 1 mot Big Sur. Från moln blev det sol och sedan när vi närmade oss Big Sur tog dimman över.

   

   

Innan vi landade på det stället vi skulle tillbringa natten på  besökte vi Limkiln State Park och utförde lite amatör trekking. Efter att ha suttit i bilen i ett antal timmar var vi glada äver att få röra oss, vi strollade runt i skogen, såg vattenfallet och tog in stämningen. Det sägs att det ska se ut som en alvskog med höga träd och häftig terräng.

      

   

      

      

   

Efter vårt besök i alvskogen var målet där vi skulle spendera natten, Lucia Lodge som ligger längst Highway 1 i Lucia.
Vi kom fram vid runt sex och packade upp våra saker innan vi bokade bord på Detjeen’s, ca 40 min körning norrut. Efter middagen var vi lagom trötta och bestämde oss för att gå och lägga oss tidigt för att påbörja morgondagen tidigt.

   

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: