Bar!

3 Sep

Vi har byggt en bar av en surfingbräda.

Så här började det.
På förmiddagen var jag ute och sprayade våra nya plaststolar i en betydligt mäktigare färg än dem var innan. Det blev den kraftfulla färgen orange.

Nanuk, Michaels kompis som bor hos oss ett tag var då på väg till biblioteket för att plugga när han får se på en surfingbräda vid gatan (som någon lagt där för att de inte vill ha den) och cyklar då tillbaka till mig för att fråga om vi vill ha den till något (den är ej surfduglig) varpå jag säger att det vore sjukt häftigt att göra om den till ett soffbord. Vi tar då tillbaka den till huset och väl där pratar vi om hur vi ska göra med den, soffbord eller inte och då kommer jag på den otrooligt smarta idén att göra om den till en bar (vi har pratat väldigt länge om att bygga en bar).
Hälften av familjen slår då ihop sina klipska hjärnor,  tänker kreativt och får sedan ut idéerna på ett papper, Bambumaterial var ett måste.
Olof, som är byggaren här och numera går under namnet Ollie the Builder, gjorde en blueprint över hur baren skulle se ut i exakta mått och räknade sedan ut hur mycket trä etc. vi skulle behöva till att bygga baren.

Efter att vi kommit överens om allt som behövdes inköpas, tog Jakob, Olof och jag våra väskor och begav oss upp till Kmart och Home Depot för att inhandla materialet.Det vi skulle behöva var:

  • Hammare och spikar i olika längder,
  • Trä (olika storlekar och tjocklek)
  • Plywoodskiva
  • Ljusslingor
  • Bambuträ-/matta
  • Hylla till flaskor etc-

Efter att vi inhandlat allt förutom ljusslingor (de säljer tydligen bara sådana vid jul, vi måste beställa via amazon) fyllde vi en kundvagn med allt material och begav oss hemåt för att börja byggandet. Vi byggde baren, dvs. Olof byggde baren själv med ett par goda råd från Oscar medan jag fortsatte med det orange-sprayandet av stolarna.
Då vi ska göra om garaget till en lounge var vi tvugna att täcka för delen där tvättmaskinen står för att dölja sådant som inte är så mäktigt och som förstör loungekänslan. Jakob och jag styrde då två draperier till den delen som täcker för sådant man inte vill se och gjorde så att man, när man ville, även kunde öppna draperierna för att kunna göra det nödvändiga tvättandet.

Vi ska ha invigning för baren nu på fredag, vi måste bara införskaffa oss några schyssta loungemöbler, bra belysning och få in den rätta stämningen innan vi kan visa allmänheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: